Chirurgie-Digestive.com Docteur Paul Lachowsky
 
Chirurgie van het Gastro-Intestinaal Stelsel
Obesitas Chirurgie
Laparoscopie

Activiteit sites in de schoot van het CHIREC
Centre Hospitalier Inter-régional Edith Cavell

Nieuw Ziekenhuis van de Basiliek
Pangaertstreet 37
1083 Brussel

Tel.(0032).2.434.21.11.

Hôpital Delta
Boulevard du Triomphe
211 - 1160-Bruxelles
Tél. (0032).2/434.81.00.

Menu :

ENGLISH version Version FRANCAISE

eXTReMe Tracker


Obesitas Chirurgie > De Sleeve Gastrectomie

 De sleeve gastrectomie

De sleeve gastrectomie bestaat uit het verwijderen van meer dan 2/3 van de maag. De meest recente voordelen van deze techniek bestaat uit het verwijderen van een balangrijk deel van de maag, naar een restrictief karakter, met verlies van de gastrische cellen (pariëtale cellen) die een hormoon secreteren: Ghreline.; deze is verantwoordelijk om het hongergevoel te stimuleren op het centraal niveau.

 

 

                                  

De ingreep wordt laparoscopisch uitgevoerd. Zij is technisch vrij eenvoudig maar is niet omkeerbaar. Het risico op post-operatieve fistel en abces bestaat maar zijn eerder zeldzaam. De ervaring is onvoldoende om langer termijn resultaten te evalueren op deze techniek -zoals het risico van dilatatie na enkele jaren-  maar de resultaten op middellange termijn lijken veelbelovend.

In tegenstelling met de maagbadn wordt er bij de sleeve gastrectomie geen lichaamsvreemd materiaal ingepland.

In geval van falen is zij een eerste stap operatie van de "duodenal switch" dus kan verder omgezet tot bilio-pancreatische bypass (zie de bilio-pancreatische bypass). Zij kan ook tot een gastric bypass worden omgezet.Persoonlijke gegevens : GSM : (0032).475.47.38.34